miércoles, 9 de enero de 2013

piles carregades i cap al segle XX !

Bona tarda a tothom!

Ja s'han acabat les curtes vacances i toca treballar de nou, aprofito per feliçoitar-vos l'any nou.

Aquest any començem per la músicsa culta del segle XX. La nostra professora ens ha ensenyat alguns àudios on s'escolta la música d'aquell segle, tots ens hem quedat una mica desconcertats i preguntant-nos si de veritat allò era música. 
Molta música del segle XX no te forma, però si que te color i molt de ritme, no segueixen cap melodia, tot és molt abstracte, extravagant,extrany... Els compositors volien trencar motlles i crear nous llenguatges i noves tècniques per expressar-se. Per això estavem tant extranyats de que allò que sonava fos música, perquè nosaltres estem acostumats a sentir cançons amb melodía i que segueixi una estructura coherent, però ni que no tingui melodía també és música, al cap i a la fi la música que tots coneixem esta formada per sorolls diversos. Hi ha una frase dita pel gran John Cage  que ho expressa molt bé: "Sigui on sigui on ens trobem el que sentim és fonalmentalment soroll. Quan l'ignorem ens molesta. Quan l'escoltem ens resulta fascinant", ell va fer una cançó que tot era silenci absolut durant 4minuts i 33 segons, curiosament el títol de la cançó és 4'33'', és molt interessant.
A classe també ens han parlat del piano preparat, és un piano que ente mig de les cordes hi posen torques,cargols.. i quan es toca el piano fan un soroll determinat i es fascinant veure el resultat.
En definitiva, aquest gent tenien un sisè sentit per la música i els seus sorolls peculiars i feien d'ells una obra d'art, no tothom l'enten aquest art però uns asseguro que ho és.


Aqui us deixo el video del piano preparat, perquè resulta molt interessant
veure el resultat i el de 4'33'':





AQUÍ us deixo també un mapa conceptual perquè veieu els diferents estils del S.XX.

AQUÍ també us deixo àudios i videos dels estils i tendències d'aquell segle.


Val la pena que us ho mireu nois i noies! ARREVEURE!















1 comentario:

  1. Has fet un bon resum del que vam parlar a classe, veig que ho has entès tot molt bé.
    Un suggeriment, canvia el fons dels articles (no el posis tan transparent perquè costa molt de llegir el text.
    Un altre suggeriment: posa els videos més grans.
    I un tercer suggeriment: a l'hora de posar enllaços a webs, clica l'opció obre en una altra finestra.

    ResponderEliminar